Bilim İnsanları Evrenin Şeklini Bulduğunu Düşünüyor

2016 yılında araştırmacılar tarafından bir fotonun şeklinin Mezopotamya’da bulunan Güneş haçına benzediğini tespit etmişti. Birkaç yıl önce bilim insanları tarafından Amplituhedron teorisi ortaya atıldı. Bir Amplitüdronu çoğaltıp döndürürsek bir Merkabah oluşturur ve bir Merkabah’ın gölgesi bir Malta çaprazını oluşturur ki bu bir ışık fotonu şeklindedir.

Yüzyıllar boyunca insanlık, hayatın anlamını, evrendeki yerimizi araştırdı ve evrende yalnız olup olmadığımızı merak etti.

Evrendeki yerimiz önümüzdeki 50 yıl içinde çarpıcı bir şekilde değişecek!
Bilim İnsanları Evrenin Şeklini Bulduğunu Düşünüyor

Bununla birlikte, evrende nerede olduğumuzu anlamak için, alan ve zamanın temsil ettiklerini öğrenmeliyiz.

Bu sorular ve bu araştırmalar onlarca yıldan beri uzmanlar için bulunması en güç keşiflerden bazılarıdır. Son birkaç yıldır gökbilimciler, Dünya, güneş sistemimiz ve hatta galaksimizin evrendeki konumuyla ilgili büyük ilerleme sağladı.

Amplituhedron Teorisi

Kısa bir süre önce ise gökbilimciler, samanyolu galaksisinin 800’den fazla galaksinin birbirine bağlandığı humongous bir SUPERSTRUCTURE’nin parçası olan büyük galaksiler topluluğundaki galaksilerden birisi olduğunu keşfetti.

Daha önce olmadığı kadar kozmik bir mahalleye göz atan bilim insanları, galaksinin ne kadar büyük bir alana yayıldığını keşfettiler. Ancak evrendeki yerimizin tespit edilmesine karşın gökbilimciler evrenin nasıl göründüğünü anlayamıyorlar.

bilim-insanlari-evrenin-seklini-buldugunu-dusunuyor0

Radek Chrapkiewicz , 2016’da bir ışık fotonunun şeklinin, eski Malta haçına benzer şekilde olduğunu keşfetti.

Üç yıl önce, 2013’te Nima Arkani-Hamed ve Jaroslav Trnka, evrenimizin şeklinin, bazı kuantum alan teorilerinde parçacık etkileşimlerinin basitleştirilmiş hesaplanmasına olanak tanıyan bir amplitüdron geometrik yapı olduğunu hesapladı. (Malta Haçı veya Cenevre tahrik mekanizması, Cenevreli bir saatçi tarafından saat yayının aşırı kurulmasını önlemek için icat edilmiş bir mekanizmadır. Günümüzde kesikli hareket elde etmek için kullanılan yaygın bir mekanizmadır.)

Amplituhedron teorisi, uzay-zaman lokalitesinin ve birlikteliğin bir parçacık etkileşimi modelinin gerekli bileşenleri olduğu fikrini zorlamaktadır ve bunun yerine tüm bunların alttaki bir fenomenden ortaya çıkan özellikler olarak sunar. İlginçtir ki, bir Amplituhedron’u çoğaltıp döndürürsek bir Merkabah oluşturur ve bir Merkabah’ın gölgesi bir Malta çaprazını oluşturur ki bu ışık fotonu şeklidir.

bilim-insanlari-evrenin-seklini-buldugunu-dusunuyor1

Merkabah’daki “Mer” ışık anlamına gelir. Garip bir tesadüf müdür bilinmez ama Etiyopya’daki Aziz Mary Katedrali Kilisesi’nde, bir Merkabah’ın içinde bir Malta haçı resmi bulunmaktadır. Tarihte oldukça önemli bir yere sahip olan Malta Haçı ya da Güneş Haçı Tapınak Şövalyelerinin kutsal sembolü olarak kullanılmıştır.

Eski Mezopotamya ’da Malta Haçı, Güneş Haçı ismiyle kullanılmıştır. Bir ışık fotonunun şekli olan bu sembol tarihte birçok medeniyet tarafından kutsal olarak kabul edilmiş ve kullanılmıştır. Bütün bunların tesadüf olup olmadığı bilim insanları tarafından bilinmiyor. Ancak eski kültürlerin ışık fotonunun ve evrenin şeklini bilmelerinin mümkün olup olmadığı araştırılıyor.

Bir cevap yazın

Avatar photo

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

    Bir Anakonda Erkek Teması Olmadan Kendi Kendini Yapay Şekilde Dölledi ve Doğum Yaptı

    18.000 Yıllık Mükemmel Korunmuş Canlı Gibi Duran Köpek Cesedi Bulundu