Bilim, İnsanların Başkalarından Enerji Çektiğini Açıkladı

Bielefeld Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmada bilim insanları, bitkilerin diğer bitkilerden alternatif bir enerji kaynağı çıkardığını kanıtladı. Uzmanlar elde edilen bu bulgunun bio enerjinin geleceği olduğunu ifade ediyor.

Uzmanlar tıpkı bitkilerde olduğu gibi insanların da diğer insanlardan enerji çekme yeteneği bulunduğuna değiniyor. İnsanlar diğerlerinden çektikleri enerjiyi özümseyebiliyorlar.

Profesör Dr. OlafKruse ve biyolojik araştırma ekibinin yaptığı incelemelerde yeşil alg Chlamydomonas Reinhardtii sadece fotosentezle uğraşmakla kalmıyor aynı zamanda alternatif bir enerji kaynağından besleniyor.

Yani diğer bitkilerden enerji çekme yeteneğini taşıyor. Araştırmaya dair bulgular Nature Communications dergisinde yayımlandı.

Bir psikolog ve enerji şifacısı olan Olivia Bader-Lee konuyla ilgili yaptığı açıklamada çiçeklerin büyüyebilmek için suya ve ışığa ihtiyaçları bulunduğunu, insanların ve gezegenlerin de bitkilerden farklı olmadığını bildirdi.

Doktor Olivia Bader-Lee insanın fiziksel bedeninin bir sünger gibi olduğunu ve çevreyi absorbe edebildiğini açıkladı.

Bader-Lee, “İnsan organizmasının duygusal durumlarını besleyebilmek amacıyla gerekli olan enerjiyi tıpkı bitkiler gibi dış kaynaklardan çektiğini ve bu durumun hücrelere enerji verdiğini kaydetti. Uzmanlar, Chlamydomonasre in hard tii bitkisinin enerji yetersizliği yaşadığı durumlarda komşusu olan sebze selülozundan enerji aldığını bir dizi deneyle gösterdi.

yetiştirerek, enerji yetersizliği ile karşı karşıya kaldıklarında, bu tek hücreli bitkiler komşu sebze selülozundan enerji aldığını bir dizi deneyde göstermeyi başardı. Böyle bir davranış bir bitkide ilk defa doğrulanıyor. Araştırmacılar çalışmalarını diğer bitkileri kapsayacak şekilde geliştirmeyi düşünüyor.

Bir cevap yazın

Avatar photo

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

  1. Güzel konu ve üzerinde daha da fazlasını isteyenler için düşünmeye değer.
    Bitkilerin birbirleri ile, birbirlerine kilometrelerce uzakta olsalar da haberleşebildiklerini daha önce BAM’ın kitaplarında okumuştuk… Daha da başka kaynakları değerlendirdiğimde ve üzerine, hepsini de birleştirip düşündüğümde bitkilerin birer (güneşten) alıcı olduklarını çıkarıyorum. Bugün kullandığımız fotovoltaik paneller gibi, bitkiler de güneşten aldıkları enerjiyi toprağa aktarıyorlar. Ancak, bu aktarımın olabilmesi için su adı verilen iletken elzem oluyor. İletken ortada olmadığında bitki, aktaramadığı enerjinin vücudunda birikmesine bağlı olarak, kuruma adı verilen ancak bana göre yanma durumunu yaşıyor ve bu işetilemeyen enerji onu öldürüyor.
    Bu durumu insana uyarladığımızda ise ortaya yeni bir soru(lar) çıkıyor. Bitki güneşten aldığı enerjiyi toprağa aktarıyor ise, insan güneşten aldığı enerjiyi nereye aktarıyor, nerede ve nasıl kullanıyor?
    Bitkinin toprağa aktardığı enerji ne işe yarıyor, dünya onu ne için kullanıyor? İnsan güneştwn aldığı enerjiyi tamamen kendisi mi kullanıyor? İnsanın da bitki gibi enerjiyi aktarması gerekiyor ise onu hangi yöntemle başka/herhangi bir yere aktarıyor?..

19 yaşındaki Hacker, 10 ülkede 20'den fazla Tesla aracını ele geçirdi

19 yaşındaki Hacker, 10 ülkede 20’den fazla Tesla aracını ele geçirdi

Satoshi’yi Bul: 14 Yıllık Gizem İnternet Sayesinde Çözüldü !