Bir dahi beyni ile normal bir beyin arasında ilginç farklılıklar vardır. Bu makalemizde sizler için hazırladığımız, Bir Dahinin Beyninin İçinde Ne Var? yani, normal beyin ve dahi beyni arasındaki temel farklılıkları hep birlikte öğreneceğiz. Keyifli okumalar dileriz.
NORMAL BEYİN
Korteks : Ortalama normal bir kişinin beyninin ,çeşitli beyin bölgeleri arasında 50:50 oranında uzun ve kısa olmak üzere bağlar vardır. Her iki şekilde de kişiden kişiye değişen bu bağların oranlarında çok az yanılma payı vardır.
Ön Korteks : Ön Korteks, beynin soyut düşünceye ait olduğuna inanılan bölümüdür. Ve kortikal mini sütunlardan oluşmuştur. Bunlar tipik olarak 80-120 nörondan oluşan beyin dokusu birimleridir.
Dopamin Reseptörleri :

Talamus, beynin geçiş merkezidir. Beynin duyusal kısımlarından (talamus) gelen bilgiler darboğazda süzülüp kortekse gönderiliyor. Bu kısmen dopamin reseptörleri tarafından düzenlenir.
Paryetal Lob : Ortalama insanlarda bu, bir matematik problemiyle uğraşırken aktive olan beynin bir parçasıdır. Sürekli kullanımda olan beynin herhangi bir kısmı, en hayati bağlantılarınızı güçlendirdiği için büyür.
DAHİ BEYİN
Korteks : Bir dahinin beyni, uzun veya kısa bağlara doğru eğilimlidir. Kısa bağlar, bir ilgi alanında bir yetenek gösterirken, uzun bağlar birçok ilgi alanında yetenek ve sorunları yeni perspektiflerden görme yeteneğini gösterir.
Ön Korteks : Dahiler, nüfusun geri kalanından daha yoğun bir mini sütun konsantrasyonuna sahiptir. Mini sütunlar bazen beynin düşünce sürecini güçlendiren beynin ‘ mikroişlemcileri’ olarak tanımlanır.
Dopamin Reseptörleri :
Araştırmalar, dahilerin talamusta daha az dopamin reseptörüne sahip olduğunu göstermektedir. Dopamin, nöronal sinyalleri inhibe eder , değersiz gördüğü bilgileri iptal eder. Dahilerdeki bu tür reseptörlerin yetersizliği, normal beyinlerin göz ardı ettiği bir soruna karşı olağandışı çözümler düşünebilecekleri anlamına gelebilir.
Paryetal Lob : Albert Einstein ’ın beyni normalden daha küçüktü ancak matematik işleyen paryetal lobları büyümüştü. Zamanla bir alana yoğun olarak bağlı bir beceri geliştirmek, genişlemeye ve güçlenmeye neden olur.