Bilim insanları, genç gözükmek isteyen kel insanlar için farelerin üzerinde insan saçı hücreleri yetiştiriyorlar.
Biyolog ve tıbbi girişim dNovo’nun kurucusu Ernesto Lujan, MIT Technology Review’a şirketinin insan saçı kök hücrelerini bir fareye başarıyla naklettiğini söyledi. Sonuç ise; iyi olan her şeyin çok iğrenç taraflarının olduğu ve bilimin çok ileri boyutta gelişmişliğidir.

Şakayı bir kenara bırakıp daha ciddi olmak gerekirse, hiç şüphesiz ne kadar tuhaf görünse de bu olayın altında yatan teknoloji büyüleyicidir. İnsanlar, sahip olacakları tüm saç kök hücreleriyle birlikte doğarlar.
Bir kez bu saç hücrelerini kaybetmeleri onlar için saç hücrelerini sonsuza dek kaybetmek demektir.
En azından, bu durum şu an için böyle. Ancak Lujan girişiminin normal cilt hücreleri gibi diğer hücreleri de genetik olarak değiştirerek folikül oluşturan kök hücreler oluşturabildiğini iddia ediyor. Ve ayrıca Lujan MIT Tech tekniğin saç dökülmesinin nedenini tedavi etmek için kullanılabileceğini düşündüğünü söyledi.
DNovo, kök hücrelerle kelliği tedavi etmek isteyen ve yeni oluşan bir endüstriye katılıyor. Ancak, kök hücrelerinde kullanıldığı bir tedaviye başlamadan önce çok daha fazla araştırmaya ihtiyaç duyulduğunu belirtmek önemlidir.

UC Davis’te kök hücre araştırmacısı olan Paul Knoepfler, kellik için kök hücre tedavisi hakkında bir blog yazısında “Dolandırıcılığa karşı tedbirli olmalısınız” dedi.
Yani teknoloji büyük ihtimalle hala kelliği tedavi etme konusuna çok uzak. Şimdilik, kel insanların iyi bir peruk için para biriktirmeleri gerekecek. Ya da bu insanlar vücutlarının doğal süreçleriyle barışık olmalı ve kelliği kabullenmelidir.
Meryem Sena BABACAN / Kaynak: Futurism