Gelecek Yıllarda Beslenme İhtiyacı Tamamen Karşılanabilinir.
Birçok bilim insanı ve analiz uzmanları, gelecek yıllardaki beslenme ihtiyacının nasıl karşılanabileceğini araştırıyordu. İklim değişikliğinin gıda üretimini derinden etkilemesi ve önümüzdeki 80 yılda dünya nüfusunun 11 milyara ulaşabilme ihtimali, besin dağılımı açısından büyük soru işareti taşıyordu.
Ancak haberler iyi. Yapılan araştırmalarda bu sorunun çözüm yolunun bulunduğu söylendi. Araştırmacı Wim de Vries ”Hepimiz daha sağlıklı ve bitkisel bazlı gıdalarla beslenmeliyiz.
Et, süt ve yumurta tüketerek protein ihtiyacımızı karşılamalı ancak, bu besinleri aşırı tüketmemeliyiz.
Biraz klasik olacak ama israfı önlemeli ve tarımsal uygulamalarımızı geliştirirsek dünya genelinde besin ihtiyacı karşılanacaktır. Bu önlemlerin hepsini almalıyız.
Aksi bir durumda kıtlık her yerde görülecektir. Fazla yağ ve şeker içeren besinleri tükettiğimiz zaman gün içinde daha fazla kaloriye ihtiyaç duyuyor, bunun sonucunda daha fazla tüketiyoruz. Bu durum hem sağlığımızı hem de besin dağılımını olumsuz etkiliyor.” dedi.
Araştırmacalar; iklim değişikliğini, tatlı su kaynaklarını ve ekosistemleri inceledi ve bu unsurların korunması durumunda besin ihtiyacının karşılanacağını belirtti.
Eğer beslenme düzenimizde değişikliğe gidersek iklim değişikliğinin bile önlenebileceği söylendi. Araştırmacı Marco Springmann ”Sunduğumuz çözüm yollarını kullanan birkaç ülke var. Ancak bu çözümleri, dünya geneline yaymalı ve birlikte hareket etmeliyiz.
Hükumetler ve endüstriyel kuruluşlar arasında beslenme ihtiyacını karşılamak ve çevremizi korumak için anlaşmalar yapılmalı.
En önemli çözüm yolu ise; bitkisel bazlı gıda tüketimi. İşbirlikleri bu gıdaları yaygınlaştırmak üzerine olmalı. Hem geri dönüşüm hem de yaşamsal faaliyetler açısından bitki bazlı gıdalar oldukça faydalı.” dedi.
Bir yorum