Işık Hızını Geçmek ve Işık Hızı ile Galaksiler Arası Ziyaret Mümkün Mü?

Işık Hızını Geçmek ve Işık Hızı ile Galaksiler Arası Ziyaret Mümkün Mü?
Bu makalemizde ışığın temelinden başlayarak ışık hızı nedir?, nasıl yol alır, ışık hızına nasıl ulaşılır ve galaksiler arası ziyaret etmek mümkün mü hep beraber göreceğiz. Keyifli okumalar dileriz

IŞIK NEDİR?

Işık, elektromanyetik spektrumun insan gözünün algıladığı kısmı içindeki elektromanyetik radyasyondur.
Gözümüz ile algılayabildiğimiz ışık genellikle 400-700 nanometre aralığında ya da kızılötesi ve morötesi arasında 4.00 × 10⁻⁷ ile 7.00 × 10⁻⁷ m dalga boyları olarak tanımlanır.
Elektromanyetik spektrumun dalga boyları enerjileriyle ters orantılıdır.

Işık Hızını Geçmek ve Işık Hızı ile Galaksiler Arası Ziyaret Mümkün Mü?Görselden çıkarabileceğimiz sonuç kırmızı ışığın dalga boyu uzun olduğu için en düşük enerjiye sahip renktir. Çünkü enerjisi dalga boyunun uzunluğuna yayılmıştır.
Işık hakkında detaylı bilgi: Işık Nedir? Işığın Tarihi Hakkında Bilgi

IŞIK NASIL YOL ALIR?

Kuantum mekaniğine göre ışık hem dalga halinde hem de parçacık halinde yayılabilir fakat bu iki taşıma yöntemi eş zamanlı olarak hiçbir zaman yakalanamamıştır.

Işığın nasıl yayıldığını en iyi olarak ayrı ayrı parçacık ve dalga halinde yayıldığını gözlemleyebildik.
Bunların mantıklı açıklaması ise şöyledir; Işık hem parçacık hem de dalga halinde yayılabilen fotonlardan oluşur ve istediklerinde iki özelliği de gösterebilir fakat gösterdikleri bu özellikleri eş zamanlı olarak hiçbir zaman gösteremezler.

Işık hangi halde parçacık, hangi halde dalga olarak davranabildiği hakkında hiçbir fikrimiz insanlar olarak yok fakat şunu biliyoruz ki ışık, istediğimizde parçacık ve dalga olarak davranabilir.

Işık Hızı ile Galaksiler Arası Ziyaret Mümkün Mü?

IŞIK NASIL YOL ALDIĞIYLA İLGİLİ TEORİ

Işığın evrenin temel maddesi olan atomların arasındaki boşluğa verilen ‘Esir’ maddesini kullanarak yol aldığını ve bu yüzden hızının çok yüksek olduğu düşünülmekteydi. Bu fikre en çok inanan bilim adamı Nikola TESLA idi.

İlgili makale: Nikola Tesla Kimdir? Hayatı, İcatları, Sözleri

nikola tesla
nikola tesla

O bu maddeye o kadar inanıyordu ki Albert EİNSTEİN ‘nın Sicim teorisine karşı çıkarak ‘Yanılıyorsunuz, Bay Einstein ether (esir maddesi) var ! ‘ . Nikola TESLA esir maddesi hakkında ‘Esir maddesi gerçek.
İnsanlar bunu anlayıp kontrol altına aldığında istediği her şeyi öğrenebilecek, sistemler arası ziyaretler yapabilecek doğa olaylarını kontrol altına alabilecek ve ışık hızına ulaşabilecek’ demiştir.

İlgili makale: Sicim Teorisi, Herşeyin Teorisi Mi?

Nikola TESLA başarısını esir maddesine borçlu olduğunu söylemiş, bir çok icadını bu maddenin varlığını kabul ederek gerçekleştirdiğini de söylemiştir.

Fakat günümüzde deneysel veriler ışığın iletiminin bu şekilde açıklanmasını çürütmüş ve bu açıklama yerini kuantum kuramına bırakmıştır.

İlgili makale: Kuantum Nedir? Kuantum hakkında bilinmeyenler

İlgili makale: Albert Einstein: Muhteşem Bir Fizikçinin Gerçek Hayatı.

IŞIK HIZI ‘NA NASIL ULAŞILIR?

Işık hızı maddesel formda ulaşmamız imkansızdır, ışık hızına sadece yaklaşabiliriz. Fakat maddeleri enerjiye dönüştürdüğümüzde ve onu tekrar eski haline döndürdüğümüzde aslında madde enerji iken tekrar maddeye dönüşmüş olur buda kuantum dolaşıklığı sayesinde gerçek olabilir.

Bu gerçekleşmiş bir gerçektir. İki aynı parçacık birbirinden ayrılıp aralarına ışık yılı mesafe koyup arlarında oluşmuş bağı kullanarak birbirlerinden haberleri olur ve birbirlerine göre davranırlar.
Bu bağıda kullanarak enerjiyi bu yoldan geçirip ulaştığı yerde maddeye dönüştürebilir, bu yoldan geçmek ışık hızından bile hızlı olarak gerçekleşir ve bu ışınlanmanın temelidir. Önce madde enerjiye sonrada enerji maddeye dönüşür ki bu şuan bizler için mümkün değildir.

İlgili makale: ​Işık Hızından Daha Hızlı 4 Şey

IŞIK HIZI BİLE BİZE GALAKSİLER ARASI YOLCULUK İÇİN YETERLİ DEĞİL!

Günümüzde bilinen ve gözle görülebilen en hızlı şey ışıktır. Fakat ışık dünya için hızlı olsa bile kozmik ölçeklerde o kadarda hızlı değildir. Güneşten gelen ışık bile dünyaya altı dakikada ulaşıyor. Yani buda bizim gördüğümüz ışığın, güneşin altı dakika önceki güneşten yola çıkmış olan ışık olmuş oluyor.

Işık Hızını Geçmek ve Işık Hızı ile Galaksiler Arası Ziyaret Mümkün Mü? Yukarıdaki Görsel; Andromeda GalaksisiEğer ışık hızı ‘nda bir roketimiz olsaydı ve bize en yakın olan andromeda galaksisine ulaşmak isteseydik bu 2,2 milyon ışık yılı sürerdi.

Peki gözümü daha yakın bir yere çevirelim;

Dünya ‘ya en yakın yıldız olan Proxima Centauri, bu yıldıza ışık hızı ile gidecek olsaydık 4,5 yıl sürerdi fakat 4,5 yıl sadece astronotlar için sürerdi.

Eğer astronotlar yıldıza gidip geri geldiklerinde dünyada yüzlerce yıl geçmiş olurdu. Çünkü izafiyete göre cismin hareketiyle zaman kesinlikle bir düzen içindedir. Özetle siz ışık hızı-nı geçerseniz uzay zamanı bükersiniz bu sayede zaman size göre artık daha yavaş akar.

İlgili: Einstein, Uzay, Zaman ve İzafiyet Teorisi

IŞIKTAN HIZLI OLABİLECEĞİMİZ TEKNOLOJİ WARP TEKNOLOJİSİ!

Warp teknolojisi daha çok bilim kurgudan ibaret olmasının yanında bu teknoloji Einstein ‘in ‘Genel Görecelilik Etkileri’ sayesinde bazı bilim insanları bu teknolojinin gerçek olabileceğini ve ışık hızını geçip sağlıklı bir şekilde yolculuk yapabileceğini düşünmektedir.

Warp motoru: uzay gemisinin yıldızlar arası mesafelere ışık hızı pozitif katlarında seyahat etmesine izin veren varsayımsal teknolojidir

Warp Motoru. Bu motor ile donatılmış uzay gemisinin yıldızlar arası mesafelere ışık hızını pozitif katlarında seyahat etmesine izin veren varsayımsal teknolojidir.

Yani hız ile hareket etmek yerine uzay zamanı kendisinin mesafe kat etmesi için hareket ettirir.
Kulağa bilim kurgu gibi gelse de uzay zamanı eğen yani uzayın kendisi için hareket sağlayan bir sürü gök cismi vardır. Güneş etrafındaki zamanı büker. Bunu Jüpiter ‘de yapabilir. Bu işi yapabilecek olan uzay gemisinin etrafında iki büyük halka bulunur.

İlk olarak uzay gemisinin etrafını kaplayan bu halkalar çok güçlü bir elektromanyetik alan yaratırlar.  Bu da uzay gemisinin halkalar arasındaki uzay gemisinin bir boşluğun içinde kalması sağlıyor buna da warp baloncuğu adı verilir.

Bu baloncuk sayesinde evrendeki eğilmelerden ve büzüşmelerden gemimiz korunuyor. Gemi bir nevi evrenden yalıtılmış bir alandan durmuş oluyor.

Bu halkaların içindede warp motorları bulunuyor, ön halkada bulunan motorun amacı uzay gemisinin burun kısmındaki uzayı büzüşmektedir.

Arka taraftaki motorlarda büzüşmüş uzayı eski haline getirmektedir . Yani ön halka büzüştürerek arka motor bunu düzeltiyor. Bunu yaparken de bu iki halkanın arasında bir uzay zaman dalgası oluşuyor ve böylece warp baloncuğunun içinde rahat bir şekilde ilerliyoruz.

İlgili: Uzay zaman nedir?

Warp motorları

Warp motorları: uzay gemisinin yıldızlar arası mesafelere ışık hızı pozitif katlarında seyahat etmesine izin veren varsayımsal teknolojidir

Hiçbir çaba harcamadan istediğimiz şekilde seyahat yapabiliyor. Yani denizde sörf yapıyoruz. Işığın 10 katı kadar da hızlı hareket etmiş oluyoruz. Anlattığım her şey matematiksel olarak mümkün sadece bir şey dışında.

Warp motorları için en uzak olan şey ise uzay gemisinin en az jupiter kadar kütlesi olmalıdır.
Bu da şimdilik imkansız gözüküyor fakat belki gelecekte bu denli bir kütle yerine farklı bir şey kullanıp uzay zamanı eğebilir. Böylece yolculuklar yapabiliriz.

Fakat bundan da farklı bir şansımız şimdilik yok olarak gözüküyor. Çünkü dünyada bulunan hiçbir yakıtın itiş gücü ışık hızına yaklaşamayacak kadar az.

Belki kütle yerine farklı bir şey kullanarak uzay zamanı bükebilirsek çok da uzaklara olmasa da uzayda gezinebileceğiz…

Unutmayın bundan 150 yıl önce telefonun var olması olasılığı herkese saçma gelirdi…
Yazar Kamil BULUT

Kaynaklar : https://www.wikipedia.org/ , ve benimde en büyük kaynaklarımdan biri olan AYHAN TARAKCI …

Bir cevap yazın

Avatar photo

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

  1. Elektro manyetizma uzay zamanı bükemez, uzay zamanı ancak kütle çekim kuvveti bükebilir. İnsanoğlu önce anti yerçekimi itki kuvvetinin ne olduğunu öğrensin. Daha sonra uzay zamanı bükme teorileri belki oluşturulabilir. Anti yerçekimi itki kuvveti de yine ancak kütle çekim kuvvetinden yararlanılarak oluşturulabilir. Bu konudaki ayrıntılı bilgilere sadece bilgisayar üzerinden Youtube kanalımın TARTIŞMA sayfasından ulaşabilirsiniz.

Uçan robotların hızını tahmin etmek için böceklerden ilham alan algoritma: FLIVVER

İnsan Beyninde Daha Önce Görülmemiş Bir Sinyal Keşfedildi