Japonlar Uzay Mütahitliğine soyundu

Teknoloji dünyasında isminden oldukça bahsettiren Japonlar bu defa da uzayın ilk müteahhiti olmak için mi hazırlanıyor?

Japon uzay Araştırma (JAXA), gelecek zaman içerisinde insanlığın uzayda yaşamına devam edebilmesini sağlayacak büyük adımları atmak için hazırlık yapıyor.

Japonlar uzaya makine yapacaklar Japonlar, ilk olarak Mars ile Ay odaklı olmak üzere insanların uzayda da yaşamlarını sürdürebilmesi açısından, gerekli uygun ortamları sağlayacak inşaat makinelerinin yapımı için hazırlıklarını sürdürüyorlar.

uzay-insaat

Bu amaç ile yola çıkmış olan inşaat firması Kajima ile ortaklaşa bir çalışma başlatan Japonya Uzay Araştırma Ajansı, şuan için özerk bir yapı hazırlığı içerisinde yer alıyor. A4CSEL isimli inşaat makineleri tasarımı insan kontrolüne dayalı üretimi yapılıyorken, GPS ve tablet bilgisayarların kullanımı yapılarak ivm ölçer çözümünü makineler ile bütünlüğünü sağlayacaklar.

Bu makine ise şuan için Fukuoka ve Oita barajlarının yapımında kullanılmış. Diğer yandan Kajima inşaat firması işe kolaylık sağlamak için makineler arasındaki iletişim kopukluğu bulunmayacağını ve tümünün etkileşimin bulunacağını aktardı.

Gelecek olan zaman diliminde uzaya yönelik olarak kullanımı yapılacak makinelere yönelik olarak ise özel bir yazılımın geliştirileceği belirtildi. Konu ile ilgili detayları önümüzdeki günlerde bekleyerek hep birlikte neler yaşanacak göreceğiz.

Bir cevap yazın

Avatar photo

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bir yorum

2025 Yılında İnsanoğlu Marsa Ayak Basıyor

Kütle Çekim Dalgaları Yeniden Gözlenmeye Başladı