nikola tesla piramitler

Nikola Tesla, Mısır Piramitlerine Neden Takıntılıydı?

salihpalandoken
salihpalandoken - Salih Palandöken
Okuma süresi 3 Dakika
 Mucit Nikola Tesla'nın ezoterik inançları, Mısır piramitleri hakkında sıra dışı teoriler içeriyordu.

Mucit Nikola Tesla ‘nın ezoterik inançları, Mısır piramitleri hakkında sıra dışı teoriler içeriyordu.

Nikola Tesla’nın çok sayıda sıra dışı saplantısı vardı. İnançlarından biri, Mısır’ın Büyük Piramitlerinin dev enerji vericileri olduğuydu.

Nikola Tesla hak ettiği değeri görmeden öldü, ancak ünü, zamanımıza kadar muazzam bir şekilde büyümeye devam etti.

Akıllı telefonlardan, wi-fi’ye, AC elektrik besleme sistemine ve daha fazlasına yol açan temel fikirlerin sahibi olarak kabul edilen, esasen zamanımızı icat eden çılgın bir bilim adamı olarak algılanıyor.

nikola tesla piramit
Nikola Teslaya göre Mısır’ın Büyük Piramitlerinin dev enerji vericileri olduğuydu

Tesla’nın uyguladığı ve patentini aldığı fikirlerin yanı sıra, bazıları oldukça ezoterik olan farklı araştırma alanlarına da ilgi duyuyordu. En sıra dışı olanlardan biri, insanlığın en gizemli ve görkemli yapılarından biri olan Mısır piramitleriyle meşgul olmasıydı.

Tesla bunların daha yüksek bir amaca hizmet ettiğine inanıyordu ve hayatı boyunca onları araştırdı.

Piramitler hakkında bu kadar çekici bulduğu şey neydi?

Devasa enerji vericileri olup olmadıklarını merak etti. Bu düşünce, enerjinin kablosuz olarak nasıl gönderileceği konusundaki araştırması ile aynı zamana denk geldi.

1905’te Tesla, enerji toplamak için iyonosfere dokunacak ve dünya geneline elektrik sağlayacak projesi için ABD’de “Elektrik enerjisini doğal ortamdan iletme sanatı” başlıklı bir patent başvurusunda bulundu.

Dünya gezegeninin kendisini, iki kutbuyla, sınırsız enerjiye sahip dev bir elektrik jeneratörü olarak gördü. Üçgen şeklindeki tasarımı Tesla’nın elektromanyetik piramidi olarak tanındı.

Tesla, piramitlerin şekli ve konumu nedeniyle kablosuz olarak enerji gönderme gücü içerdiğine inanıyordu, bu da deneysel Wardenclyffe Kulesi’ne (Tesla Kulesi olarak bilinir) ve teorik olarak Dünya’nın iyonosferini bir enerji kaynağı olarak kullanabilen jeneratör tasarımlarına ilham kaynağı oldu.

tesla kuleleri
Piramitleri incelemekten ilham alan Nikola Tesla yasalara göre Tesla Kulesini inşa etti.

Konumlar, gezegenin eliptik yörüngesi ve ekvator arasındaki ilişkiyle ilgili olarak Giza Piramitlerinin inşa edildiği yasalara göre seçildi. Tasarım, enerjinin kablosuz iletimi için tasarlandı.

Piramitler Nasıl Yapıldı?

Tesla’nın düşüncesinin başka bir yönünün numeroloji ile ilgili olduğu söyleniyor. Tesla, pek çok anlatıma göre, saplantılı niteliklere sahip sıra dışı biriydi. Böyle bir saplantı, evrenin anahtarı olduğuna inandığı “3,6,9” sayılarıydı. Herhangi bir binaya girmeden önce binanın etrafında 3 kez dolaşır ya da sayıları 3’e bölünebilen otellerde kalırdı.

(369 ritüeli, en basit anlatımı ile sabahları üç kez, gün içinde altı kez ve akşamları dokuz kez olmasını istediğiniz şeyi yazılı hale getirmeyi içerir. Bu basit metodu kişiler daha çok para, daha iyi bir ilişki ya da daha sağlıklı hissetmek için yapmayı tercih edebilmektedir.)

Bazıları, Tesla’nın bu sayılara olan takıntısının, onun piramidal şekilleri tercih etmesine ve evrensel bir matematik dilinin parçası olan bazı temel matematik kanunları ve oranları olduğuna olan inancına bağlı olduğunu düşünüyor. Piramitlerin tam olarak nasıl ve neden inşa edildiği henüz bilinmiyor.

Bazı insanlar tarafından da, ya enerji üreten ya da kasıtlı olarak kurulmuş haberciler olduğuna ve hatta eski bir medeniyetten gelen kodlar olarak hizmet eden kreasyonlar olarak görülüyorlar.

Çeviren: İrem DADÜK

Bu makaleyi paylaş
Yazan salihpalandoken Salih Palandöken
Salih Palandöken, teknoloji dünyasının nabzını tutan deneyimli bir teknoloji editörüdür. Özellikle yapay zeka, büyük veri, ve yazılım geliştirme gibi alanlarda derin bilgi birikimi ve analiz yeteneği ile tanınır. Kariyeri boyunca, sektördeki yenilikleri yakından takip ederek okuyucularına en güncel ve kapsamlı bilgileri sunmuştur. Ayrıca, teknoloji trendlerini ve dijital dönüşüm süreçlerini sade bir dille anlatma konusunda uzmanlaşmıştır. Salih, teknolojinin günlük hayata etkilerini incelerken, aynı zamanda iş dünyası için stratejik öneriler sunan makaleleriyle de dikkat çeker.
Yorum Yap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir