Labrador Retriever’ın Karakteri Ve Tarihi

Atlas Kardemir
Okuma süresi 4 Dakika

Labrador Retriever, çok sayıda sevimli özelliğe sahiptir. Eğitilmesi kolay ve mükemmel bir aile arkadaşıdır. Orta derecede egzersiz ihtiyaçları vardır. Ancak sağlanmayıp yalnız bırakılırlarsa Labradorlar yıkıcı olabilirler.

Labrador Retriever’ın Temel Özellikler

Ağırlık Aralığı: Erkek: 65-80 cm & Dişi: 55-70 cm

Omuz Yüksekliği: Erkek: 23 & Dişi: 22

Fiziksel: Yumuşak ve sarkık kulaklar (doğal olarak)

Havlama Eğilimi: Düşük

Kazma Eğilimi: Düşük

Labrador Retriever’ın Tüy Özellikleri

Uzunluk: Kısa

Karakteristikleri: Düz, çift kat renk, yoğun

Renkler: Siyah, sarı, çikolata ve karamel rengi

Genel bakım ihtiyaçları: Düşük

Beklentiler

Egzersiz Gereksinimleri: 40 dakika/gün

Enerji Seviyesi: Ortalama

Ömür Aralığı: 10-12 yıl

Salyalarının Akması: Düşük

Horlama Eğilimi: Düşük

Kazma Eğilimi: Düşük

Havlama: Düşük

Sosyal/uyarı İhtiyaçları: Orta

Labrador Retriever'ın Karakteri Ve Tarihi
Yavru Labrador Retrieverlar

Labrador Retriever sağlıklı ve kuvvetli köpeklerdir. Güçlü bir gövdeye ve sağlam bacaklara sahiptir. Bir erkek için maksimum yükseklik 24 inç’tir (60 cm), bu da onları orta boy köpek kategorisine sokar, ancak sağlam yapıları onları daha büyük gösterebilir. Sınırlı bir alanda yetiştirilenler ise genellikle daha uzun ve biraz daha ince yapıdadır.

Labradorlar geniş başları, sarkan kulakları ve büyük etkileyici gözleri ile kolayca tanınırlar. Kuyrukları kalın ve sağlamdır. Ayaklar, yüzmeye yardımcı olmak için ayak parmakları arasında daha uzun deri olan “perdeli” olarak tanımlanır. Renk siyahtan çikolataya, sarıya hatta neredeyse beyaza kadar farklılaşabilir.

Labradorlar orta derecede hızlı olgunlaşan bir cins olup 6-12 ay arasında yetişkin yüksekliğine ulaşırlar, ancak muhtemelen 2 yaşında büyüme bitmiş olur. Birçok labrador 12 ila 14 yaşına kadar yaşar.

Labrador Retriever'ın Karakteri Ve Tarihi
Siyah-Karamel-Beyaz-Sarı renkli retrieverlar

Labrador Retriever’ların Karakterleri

Genel olarak, Labrador Retrieverler, egzersiz ve eğitim ihtiyaçlarını göz önünde bulundurduğunuz sürece mükemmel aile köpekleridir. Bunlar, sıkı çalışmak için yetiştirilen köpeklerdir ve özellikle geri almak gibi işleri yapmayı severler. Genellikle diğer köpeklerle, evcil hayvanlarla ve çocuklarla iyi anlaşırlar. Güçlü köpeklerdir ve erken yaşta bazı itaat eğitimlerine ihtiyaç duyarlar. Enerjik yapıları nedeniyle, yalnız bırakılan veya iyi egzersiz yapmayan Labradorlar sorun çıkarabilir: çiğneme, kazma ve fazlalığa havlama.

Mükemmel Labrador Retriever Köpekleriyle Birlikte Yaşamak

Açıkçası, Labradorların çok sayıda sevimli özelliği var yoksa çok popüler olmayacaklardı. İnsanlarla çalışma isteklerinden dolayı, zeki ve eğitilmesi oldukça kolaydır. Bunlar “kolay bekçiler”dir ve egzersiz yapılmayıp yiyecek kısımları gerektiği gibi ayarlanmazsa fazla kilolu olabilirler. Labradorlar mükemmel aile köpekleridir çünkü insanlarla birlikte olmak isterler ve çoğu köpek kulübesi, ev kadar iyi değildir. Labradorlar ailelerini ve evlerini koruma eğilimindedir.

Labrador Retriever'ın Karakteri Ve Tarihi
yavru retrieverlar

Labrador Retriever Tarihi

1800’lerin başında, Kuzey Amerika’da (çoğunlukla Kanada) avcılar tarafından kullanılan çok amaçlı köpeklerden bazıları İngiltere’ye geri gönderildi. Bu “su köpekleri”nin çoğu Newfoundland tipindeydi, ancak küçük olanları genellikle “StJohn’s” köpekleri olarak adlandırıldı. İngiltere’deki cins, bugün tanıdığımız cins için geliştirildi ve rafine edildi (muhtemelen bazı düz kaplamalı retriever girdileriyle).

Adından da anlaşılacağı gibi, Labrador avcıları, özellikle suda olmak üzere, olağanüstü geri alma yetenekleri için yetiştirildi ve seçildi. Her türlü koşulda ördek avcılarıyla ortak olarak çalıştılar. Günümüzde Labradorlar; hizmet ve rehber köpekler, aile evcil hayvanları, koklama köpekleri( gümrük ve kundaklama işgücü köpekleri için), arama ve kurtarma köpekleri, av arkadaşları ve performans köpekleri olarak mükemmeldirler. Cinsin iyi doğası, onu Amerika’da bir numaralı sıraya taşıdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir!

Köpekler Neden Bu Kadar Dost Canlısı?

Köpekler Yön Bulmak İçin Dünya’nın Manyetik Alanını Kullanıyor!

Bu makaleyi paylaş
Atlas Kardemir, moleküler biyoloji alanında uzmanlaşmış bir araştırmacıdır. Genetik yapılar ve biyomoleküler süreçler üzerine derinlemesine çalışmalar yaparak, biyolojik sistemlerin moleküler temellerini anlamaya katkı sağlamaktadır. Özellikle genetik mühendislik ve biyoteknoloji uygulamaları konusunda elde ettiği bilgilerle, bilim dünyasında önemli projelere imza atmaktadır.