Bilim İnsanları Nihayet Yapay Beyin Hücreleri Yapmayı Başardı!

Bilim insanları sonunda beyin hücrelerinin garip davranışlarını kodladı ve  küçük bilgisayar çiplerinin içinde yeniden oluşturdu.

Bath Üniversitesi basınının yayınladığına göre bu küçük nöronlar tıbbi cihazları yapma şeklimizi değiştirebilirler. Çünkü bu küçük nöronlar sağlıklı biyolojik aktiviteyi çoğaltırlar ancak mikroişlemciler tarafından ihtiyaç duyulan enerjinin sadece milyarda birine ihtiyaç duyarlar.

Bilim İnsanları Nihayet Yapay Beyin Hücreleri Yapmayı Başardı!

Nöronlar, elektrik devrelerine benzer şekillerde davranırlar. Ancak nöronların davranışları özellikle, giriş ve çıkış elektrik darbeleri arasındaki ilişkiyi ayrıştırma söz konusu olduğunda daha az öngörülebilirdir.

Ancak Tuesday in Nature Communications dergisinde yayınlanan araştırmaya göre bu oluşturulan yapay beyin hücreleri fare beyinin iki özel bölgesindeki nöronları başarıyla taklit edebildi.

Bath Üniversitesi fizikçisi Alain Nogaret, ‘’ şu ana kadar nöronlar kara kutular gibiydiler ancak biz bu kara kutuları açmayı ve içini incelemeyi başardık. Bizim işimiz paradigma değişimi çünkü paradigma değişimi gerçek nöronların elektriksel özelliklerini dakika detayında yeniden üretmek için güçlü bir yöntem sunuyor.

yapay beyin hücresi
Bilim İnsanları Nihayet Yapay Beyin Hücreleri Yapmayı Başardı!

Bu nöronları kullanmanın nihai amacı, daha akıllı bir kalp pili gibi stres etkenlerine ve kişinin kalbinin ihtiyaçlarına cevap verebilecek, hastaların ihtiyaçlarını daha çok karşılayabilecek tıbbi cihazları geliştirmektir.

Auckland ve Bristol Üniversitesi’nde Fizyolog olan Julian Paton, biyolojik aktiviteyi yeniden oluşturmanın heyecan verici olduğunu çünkü bunun hastalıklardan tutun sakatlıklara kadar kişiselleştirilmiş tıp yaklaşımlarına doğru giden akıllı tıbbi cihazların gelişimi için muazzam fırsatlar sunduğunu söylüyor.

Bunlar da ilginizi çekebilir:

Çeviri: Hacer Sezgin

Bir cevap yazın

Avatar photo

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bir yorum

    Hayvanlarda Neden Eşcinsellik Bu Kadar Yaygındır?

    Vücudumuzda Bulunan Yağ İle Ne Kadar Yaşayabiliriz?

    Vücudumuzda Bulunan Yağ İle Ne Kadar Yaşayabiliriz?