Bilim insanları Wi-Fi sinyallerini elektriğe dönüştürdü. Muhtemelen hepimiz akıllı telefonların şarj ömürlerinden şikayetçiyiz. Geçmişe dönüp baktığımızda telefonların 1 haftaya kadar dayanan şarj süreleri, teknolojinin gelişmesiyle daha da kısaldı ve artık akıllı telefonların şarjı maksimum 2 gün dayanabiliyor.
Hem bu şarj süresi azlığının önüne geçmek hem de ileride sizi kablo derdinden kurtarabilecek bir haberimiz var.
Wifi Sinyalleri Elektriğe Dönüştü

Bilim insanları, Wi-Fi sinyallerinden enerji toplayan esnek bir cihaz geliştirdiler. Bu yeni teknoloji, cihazları kablosuz ve pilsiz çalıştırmak için kullanılabilecek elektriğe dönüştürebilir.
Araştırmacılar Wi-Fi tarafından üretilen elektromanyetik dalgaları, alternatif akım (AC) formatına dönüştürebilmek için bir radyo frekans anteni kullandı. AC dalgaları daha sonra doğru akım (DC) dalgalarına dönüştürülmek için iki boyutlu bir yarı iletken aygıta gönderildi.
Birçok Alanda Kullanılabilir

Bu aygıt esnek olduğundan birçok yere rahatlıkla yerleştirilebiliyor. Örneğin bu teknoloji ileride akıllı telefonlar gibi taşınabilir cihazlarla rahatlıkla kullanılabilir.
Bilim insanları bu yöntemin son derece düşük maliyetli olduğunu ve ileride çok daha geniş alanlarda kullanılabileceğini ifade ettiler. Araştırma ekibi şimdi, daha büyük sistemler inşa etmek ve teknolojinin kullanılabilirliğini artırmak için çalışmalarına devam ediyor.
Makaleleri Nature dergisinde yayınlandı.
Editör / Yazar: İsa EKİCİ