Modern İnsanın Evrimleşmesi Doğu Asya’da Mı Gerçekleşti?

Akademik toplum tarafından modern insanların tamamıyla Afrika kökenli atalardan geldiği fikri bilim çevrelerinde kabul görmüş durumda. Ancak modern insanın atalarının kim olduğu hala gizemini koruyor. Son yıllarda modern insanın atası olarak en iyi aday olan Homo Heidelbergensis’in sadece Neandertallerin atalarından birisi olduğu ortaya kondu.

modern-insanin-evrimlesmesi-dogu-asyada-mi-gerceklesti

Bilim çevreleri tarafından son yıllarda elde edilen Doğu Asya’dan bir insan fosili bulgusu, insanın kökeni ve erken göçlere dair yeni fikirlerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Modern insanların Avrasya’ya geldiğine inanılan Afrika’dan başka bir bölgede tespit edilen fosiller, Çin’de bulundu. Bu fosiller Çin’deki alt türlere ait olan 120 bin ile 80 bin yıl arasında modern insan fosilleridir. Burada bulunan anormal fosillerin tümü modern insanlara ait değil. Bazıları Homo Sapiens türlerinin eski örneklerini içeriyor. Homo Sapiens’lerin atası olabilecek çekilde arkaik biçimlere sahipler.

Yaklaşık olarak 40 yıl önce Çin’in Shaanxi eyaletinde iyi korunmuş bir homininin kafası ortaya çıkarıldı ve bu kafaya Dali kafası ismi verildi. 260 bin yaşında olan Dali kafatasının analizleri sonucunda Afrika’da yer alan en eski Homo Sapiens’lerle şaşırtıcı biçimde eşleştiği anlaşıldı. Çin’den elde edilen bu veri tüm modern insanların Afrika kökenli olduğuna dair anlayışa daha fazla şüpheyle yaklaşılmasını sağlıyor.

modern-insanin-evrimlesmesi-dogu-asyada-mi-gerceklesti1

Tam olarak bu Çinli ve Morrocanhomininlerin soy ağacına nereden girdiği belirsiz. Bazıları onları erken modern insanlar olarak tanımlıyorlar.

Bir cevap yazın

Avatar photo

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

    Bilim İnsanları Ortam Işığında Akıllı Telefon Şarj Etmek İçin Bir Yol Keşfetti

    4 Bin Yıllık Kil Tablet 11 Kayıp Kentin Bulunmasını Sağladı